Bedankje na interview

Bedankje voor uitnodiging sollicitatiegesprek ยป Bedankje na interview

Stuur een bedankje na een interview

Hoewel het niet 'verplicht' is, wordt het ten zeerste aanbevolen om na het sollicitatiegesprek een bedankje te sturen om uw interesse in de kans te versterken, uw sterke punten te benadrukken Persoonlijk merk Ons persoonlijke merk is wat mensen zien als onze identiteit, wie ze ons zien en welke kwaliteiten en dingen die ze met ons associëren.

bedankje na slechte match functie

Wanneer we in een bedrijf werken, creëren onze collega's een perceptie over ons op basis van hoe we ons aan hen presenteren. , en volg alles uit het interview. Interviewtips - Hoe u goed kunt interviewen Deze gids geeft u een lijst met de top 10 interviewtips, gebaseerd op tientallen jaren ervaring uit de eerste hand van het Finance-team dat honderden kandidaten interviewt.

bedankje na sollicitatiegesprek voorbeeld

Zorg ervoor dat u uw bericht bewerkt, aanpast en proefleest voordat u het verzendt.

Onderwerp: Bedankt - Follow-up van het interview,

Beste [naam],

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om me vandaag te interviewen voor de functie Financieel Analist bij Finance Education Inc. Ik vond het erg leuk om de mogelijkheid met je te bespreken en ik denk dat het voor ons beiden goed zou passen.

Laat het me weten als er aanvullende informatie is die ik u kan geven om u te helpen bij uw beslissing.

Met vriendelijke groet,[Naam]

Het is aan te raden om de e-mail binnen een paar uur na het sollicitatiegesprek te verzenden, aangezien hiring managers hun beslissingen vaak zeer snel nemen en u hun indruk van u zo hoog mogelijk wilt houden. Algemene tips voor een e-mail met dank na het sollicitatiegesprek, Vraag een visitekaartje of contactgegevens van elke persoon die u interviewt en stuur een bedankmail naar elk van hen.

bedankje netwerkgesprek

Of zou je misschien even moeten bellen? Nee, dat voelt gek. Je wilt deze kans niet aan je voorbij laten gaan, maar je weet ook dat opdringerig overkomen negatieve gevolgen kan hebben. Wat doe je dan wél? Laat van je horen, stuur een bedankmail na sollicitatiegesprek Om te laten merken dat je echt heel enthousiast bent over de functie, kun je ervoor kiezen om een bedankmail na te sturen na je sollicitatiegesprek.

Precies wat je wilt! In Amerika is het sturen van een korte bedankbrief iets heel normaals, in Nederland nog relatief nieuw. Hoe pak je dat aan – het sturen van zo’n bedankmail?

Wat zet je in een bedankmail?

Beperk je bedankmail tot drie korte alinea’s en verdeel deze alinea’s in een opening, kern en een afsluiting.

bedankje open sollicitatie

Daarbij refereer je naar de datum van het gesprek en de functie waarover je gesproken hebt. Dit is dé plek waar jij je mail origineel en persoonlijk maakt. Dit doe je door te beschrijven hoe jij het gesprek hebt ervaren, wat jou zo enthousiast maakt over de vacature en welk speerpunt van het bedrijf perfect aansluit bij jouw interesses en vaardigheden.

bedankje na interview

bedankje recruiter

Tenslotte laat je, nogmaals, je telefoonnummer achter. Hierdoor kan de werkgever jou makkelijk bereiken voor aanvullende vragen, zonder alle sollicitatiebrieven eerst weer door te hoeven spitten. Natuurlijk kijk je uit naar een reactie van hun kant. Met die woorden sluit je de mail dan ook af. Naar wie moet je het versturen? Het is belangrijk om je mail rechtstreeks te versturen naar degene met wie je gesproken hebt.

bedankje sturen na sollicitatie

Stel je toekomstige baas twijfelt tussen jou en een andere sollicitant. Met zo’n mailtje herinner je diegene eraan waarom jij de beste persoon bent voor het werk. En het toont aan dat je de baan écht graag wil, initiatief neemt en gewoon goede manieren hebt. Maar, er zijn een paar dingen die je moet onthouden bij het opstellen van zo’n brief.

bedankje sturen na sollicitatiegesprek

Stappen om uw eigen e-mail te schrijven:

 • Bevestig de naam, titel en e-mailadres van de persoon.
 • Schrijf een openingszin en bedank ze voor hun tijd en zeg dat je het leuk vond om ze te ontmoeten.
 • Verwijs naar eventuele aantekeningen die je tijdens het interview hebt gemaakt over dingen die je echt leuk vond.

bedankmail na interview

Hier zijn enkele algemene tips over wat u moet opnemen in uw bedankje na het e-mailinterview:

 • Bedank hen voor hun tijd.
 • Benadruk wat je leuk vindt aan de vacature.
 • Benadruk wat je leuk vindt aan het bedrijf.
 • Vat uw belangrijkste vaardigheden en attributen samen.
 • Volg alles op waarvan u zei dat u erop zou terugkomen.

Dan kun je in je e-mail een aantal dingen noteren die je bijzonder goed vindt aan hun cultuur en missie. Schrijf een slotzin waarin u hen nogmaals bedankt en aanbiedt om eventuele vervolgvragen te beantwoorden. Extra op te nemen items (indien van toepassing)Er zijn gevallen waarin het passend kan zijn om extra items op te nemen in uw bedankmail na het interview.

bedankmail sollicitatie

Referenties, als u werd gevraagd om ze te verstrekken. Bedankt na sollicitatie-e-mail. Hier zijn enkele algemene praktische tips voor het schrijven van uw bedankbericht voor het interview:

 • Stuur de e-mail binnen een paar uur na het interview.
 • Wees beleefd en professioneel in uw taal.
 • Benadruk dingen die je leuk vond aan de baan, het bedrijf, de cultuur en de missie 

bedankt tekst sollicitatie

Noem uw vaardigheden en sterke punten die het beste passen bij de vacature en wat u uit het interview hebt geleerd over wat het bedrijf het meest zoekt van de persoon die uiteindelijk wordt gekozen om de functie te vervullen.(Maar schep niet over jezelf op.)Kom niet al te zelfverzekerd over door te klinken alsof je gewoon aanneemt dat je de baan hebt.

sollicitatie bedankje sturen

Het volstaat niet om gewoon snel even een kaartje of e-mail te versturen, en er zo korte metten mee te maken. De manier waarop je het doet kan je carrièrekansen kraken of maken. Donna Svei, senior recruiter en cv-expert bij Avid, Careerist, geeft een voorbeeld van een bedankbriefje van een cliënte die werd aangenomen:

Dag [naam], Bedankt voor de tijd die u vanmorgen hebt vrijgemaakt om met mij te praten en uw inzichten te delen over de nieuwe positie binnen uw team.

Het lijkt misschien beleefd, maar ze zullen dit zien als een verspilling van hun tijd. Enkel een bedankje zal ook niet benadrukken waarom ze jou moeten aannemen. Do’s, De mail die je na afloop stuurt moet iets toevoegen aan het gesprek dat je hebt gehad. Het is nóg effectiever als je over iets begint waar ze het over hebben gehad, dit laat zien dat je op hebt gelet en alles serieus hebt genomen.

voorbeeld brief na sollicitatiegesprek bedankje

Dit is ook de perfecte gelegenheid om twijfels die ze over jou kunnen hebben te ontkrachten of dingen die je vergeten bent te zeggen te vermelden. Houd je brief kort maar krachtig, treed ook hierbij niet teveel in detail. Check of je dezelfde manier van praten hebt toegepast als in het gesprek.

Hopelijk heb ik mijn enthousiasme om door u/jullie ingeleid te worden in de bedrijfscultuur ook op de rest van het team weten over te brengen. Ik kijk er naar uit om met jullie als mentors te slagen als [functietitel]. Na onze ontmoeting voelde ik mij op mijn plaats. Uw eigen enthousiasme voor het bedrijf was erg aanstekelijk.

Zie het niet als “bedankt” Dat klinkt misschien niet erg logisch, maar carrière-expert Alison Green legt uit dat de meeste interviewers er niet echt om geven of je hen bedankt voor een gesprek of niet. “Ze interviewen je niet omdat ze aan liefdadigheid doen, maar eerder omdat ze misschien een professionele relatie met je willen aangaan."

Inspiratie cadeautips voor bedankjes

Meer "chocolade bedankjes" artikelen »  Meer "bedankjes doosjes" artikelen »
Meer "uitdeelcadeau" artikelen » Meer "bedankjes bruiloft" artikelen »
Meer "bedankjes afscheid" artikelen » Meer "bedankje collega" artikelen »
Meer "bedankjes juf/meester" artikelen » Meer "bedankjes babyshower" artikelen »