Bedankje voor uitnodiging sollicitatiegesprek

Onderscheidt jezelf met een bedankmail

Wanneer je een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek krijgt, is het belangrijk om jezelf van je beste kant te laten zien. Het eerste contact laat je persoonlijkheid en communicatieve vaardigheden zien. Een bevestiging voor een uitnodiging van een sollicitatiegesprek is geen vereiste, maar wel een aanrader. Het bevestigen van een afspraak komt professioneel over.

Dit is zeer belangrijk, aangezien je een eerste indruk maar een keer kan achterlaten. Wanneer de eerste indruk niet goed is, is het heel moeilijk om dit beeld te veranderen. Daarnaast krijg je, met de reactie op een uitnodiging voor het sollicitatiegesprek, ook de indruk hoe de organisatie communiceert. Het gemiddelde antwoord op een reactie op een uitnodiging van een sollicitatiegesprek is ‘wat leuk, tot dan’.

Op deze manier zal je niet zo snel onthouden worden. Met een positieve, professionele en/of energieke reactie kan je jezelf wel onderscheiden. Dit, omdat je laat zien dat je de uitnodiging waardeert en er blij mee bent. Er bestaat geen standaard voor het bedanken voor een sollicitatiegesprek. Echter is er wel een bepaalde structuur die terugkomt in de bevestiging voor een sollicitatiegesprek.

bedankje voor uitnodiging sollicitatiegesprek

Bedankt uitnodiging sollicitatiegesprek

Veel mensen zijn geneigd om na het sollicitatiegesprek achterover te leunen en te wachten op een reactie van de werkgever. Zonde, want na het sollicitatiegesprek kun je allerlei acties ondernemen om de kans op een baan vergroten. Onlangs hebben we in dit artikel 4 acties besproken die je kunt ondernemen na het sollicitatiegesprek.

Daarnaast kan je ook vragen naar zaken waarop je je kunt voorbereiden en of ze over voldoende informatie beschikken (optioneel). Op deze manier laat je zien dat je welwillend bent en bereid bent om te leren. In deze volgorde is het mogelijk om te reageren op een reactie van je sollicitatie.

Bedankt voor de uitnodiging

Bellen voor de bevestiging voor de uitnodiging van het sollicitatiegesprek heeft niet de voorkeur. Een afspraak bevestigen per mail wel. De contactpersoon kan op deze manier zelf bepalen wanneer ze deze mail leest. Wanneer je telefonisch bent gebeld is het raadzaam om de afspraak nogmaals te bevestigen per mail. In de meeste gevallen ontvang je na het telefonisch gesprek een schriftelijke bevestiging.

Wij raden je aan om tussen de 24 en 48 uur na het sollicitatiegesprek een e-mail te versturen. Als je vervolgens na een paar weken nog geen reactie hebt ontvangen, kun je altijd nog een e-mail versturen waarin je om een update vraagt. Wekelijks handige downloads en praktische sollicitatie- en carrièretips ontvangen?

Bedankt voor de uitnodiging sollicitatiegesprek

Krijg je deze niet? Dan kan je ook zelf een e-mail naar de contactpersoon sturen. Zie onderstaand voor een voorbeeld van een uitnodigingsmail voor een sollicitatiegesprek.

Geachte [naam contactpersoon], Hartelijk dank voor de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek / bedankt voor de uitnodiging. Hierbij wil ik de afspraak op [datum] om [tijdstip] bevestigen.

Met vriendelijke groet, [Naam]

Stel je hebt een uitnodiging gekregen voor het tweede sollicitatiegesprek. Hoe moet je hierop reageren? Ook hier geldt, er is geen bepaalde standaard om te reageren. De onderstaande uitnodiging om het tweede sollicitatiegesprek te bevestigen is alleen maar een voorbeeld.

Geachte [naam contactpersoon], Hartelijk dank voor de uitnodiging voor het tweede sollicitatiegesprek / bedankt voor de uitnodiging.

Met vriendelijke groet, [Naam]

Bedankt voor de uitnodiging voor een sollicitatiegesprek

Meer dan de helft van de sollicitanten stuurt nooit een bedankmail na het gesprek, terwijl werkgevers en recruiters dit wel op prijs stellen. Een gemiste kans dus! Wat moet er allemaal in een bedankmail staan? Waarom moet je een bedankmail sturen? Naar wie en wanneer moet je de mail sturen? In dit blog geven we antwoord op deze vragen! Je wordt waarschijnlijk niet aangenomen, omdat je een bedankmail hebt gestuurd, maar je wilt zeker niet de persoon zijn die geen bedankje heeft gestuurd.

Bedankt voor de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek

Bedank de ander voor de uitnodiging, excuseer je en geef een relevante reden op. Wanneer je dit op een beleefde, professionele manier aanpakt, is het vaak mogelijk om de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek te verzetten. Op deze manier lig je niet zomaar uit de sollicitatieprocedure. Ook zal men meer begrip hebben bij het vroegtijdig annuleren van de sollicitatie.

Bedankt voor uitnodiging sollicitatiegesprek

Ben je niet zo zeker van je zaak? Laat de mail eerst door iemand anders controleren, voordat je de afspraak formeel wilt bevestigen. Let erop dat de structuur van je bevestigingsmail overzichtelijk is. Gebruik een assertieve toonzetting. Vermijd twijfelachtige woorden. Het is belangrijk om oprecht te zijn en te laten weten dat je zin hebt in het sollicitatiegesprek.

Hoe langer je wacht, hoe meer frustratie er zal ontstaan bij de werkgever. Neem telefonisch contact op. Op deze manier weet je zeker dat je bericht aan komt en kun je jouw situatie toelichten. Dit komt telefonisch vaak beter over dan schriftelijk. Excuseer je voor het ongemak en toon begrip.

Bedankt voor uw uitnodiging voor een sollicitatiegesprek

Een bedankmailtje onderscheidt jou van de rest en zorgt ervoor dat de recruiter jou niet vergeet. Als de werkgever of recruiter een e-mail terugstuurt, kun je met een reactie op deze e-mail een conversatie starten. De conversatie kun je gebruiken om extra vragen te stellen. Je kunt bijvoorbeeld vragen of je een dag mag meelopen om een beter beeld te krijgen van de functie en de bedrijfscultuur.

Ten eerste kun je in een bedankmail de mensen die je hebt gesproken nog eens bedanken voor het gesprek. Meer dan de helft van de sollicitanten stuurt nooit een bedankmail na het gesprek. Het is dus een goede manier om jezelf te onderscheiden. Daarnaast kun je het geheugen van de recruiter opfrissen over wie jij bent en wat je komt brengen.

Let er wel op dat je niet te enthousiast wordt en te veel e-mails gaat versturen. Dit kan wanhopig overkomen en irritatie opwekken bij de werkgever. Ten slotte bestaat er nog de kans dat je wordt afgewezen. Met een bedankmail kun je vragen waarom je bent afgewezen. Deze kennis kun je vervolgens gebruiken voor sollicitatiegesprekken in de toekomst.

Sollicitatie bedankt voor de uitnodiging

Natuurlijk kun je variëren met de inhoud van de e-mail. Toch zijn er een aantal zaken die er zeker in moeten staan: Het geheugen van de recruiter opfrissen Je moet altijd het geheugen van de recruiter opfrissen. Een recruiter voert waarschijnlijk meerdere sollicitatiegesprekken, waardoor het lastig is om iedereen goed te onthouden.

Unieke kwaliteiten waarmee jij jezelf onderscheidt van al die andere sollicitanten. Aanvulling/verbetering van je antwoorden Soms geef je door de zenuwen niet helemaal de antwoorden die je had willen geven. Een bedankmail is dan een goede manier om de antwoorden die je tijdens het gesprek gegeven hebt verder toe te lichten.

Mocht het niet lukken om een e-mailadres te vinden via Google of een andere zoekmachine, kun je overwegen om via Linked, In een bericht te sturen. Linked, In is een zakelijk netwerk, waardoor het ook geschikt is voor dergelijke berichten. Als je met meerdere personen hebt gesproken, is het aan te raden om iedereen een aparte e-mail te sturen.

Inspiratie cadeautips voor bedankjes

Meer "chocolade bedankjes" artikelen »  Meer "bedankjes doosjes" artikelen »
Meer "uitdeelcadeau" artikelen » Meer "bedankjes bruiloft" artikelen »
Meer "bedankjes afscheid" artikelen » Meer "bedankje collega" artikelen »
Meer "bedankjes juf/meester" artikelen » Meer "bedankjes babyshower" artikelen »