Bedankje afwijzing sollicitatie

Bedankje voor uitnodiging sollicitatiegesprek ยป Bedankje afwijzing sollicitatie

Stuur een bedankje afwijzing sollicitatie

En daar is die dan… de afwijzing! Goed, je bent natuurlijk teleurgesteld. Misschien gooi je de afwijzing in een hoek om het zo snel mogelijk te vergeten? Misschien jeuken je handen om een vlijmscherp stukje proza terug te sturen op de standaardafwijzing? Doe het niet! Tel tot tien, laat je frustratie ergens anders op uit, laat het los! En lees het dan na een tijdje nog een keertje rustig door om een professionele en positieve reactie te sturen.

En dat vergroot je kansen voor de toekomst. Afwijzing op je sollicitatiebrief, Je hebt een sollicitatie afwijzing ontvangen op je sollicitatiebrief. Kijk dan goed naar de reden van afwijzen. Het maakt eigenlijk niet zo heel veel uit of het een standaardafwijzing is of een afwijzing die duidelijk op jouw kennen en kunnen is gebaseerd.

Heb je geen feedback gekregen? Reageer dan op de afwijzing en stuur een korte mail waarin je vraagt waarom je niet hun ideale kandidaat bent. Inhoud Reageren op afwijzing sollicitatie Reageren op een afwijzing doe je door een bedankmail te sturen. Geef hierin aan dat je het jammer vindt dat de keuze niet op jou is gevallen.

bedankje afwijzing sollicitatie

bedankje na afwijzing sollicitatie

Een afwijzing op je sollicitatie is nooit leuk. Zeker niet als je er zelf een goed gevoel over had. Probeer van de afwijzing iets positiefs te maken door ervan te leren. Gebruik de feedback die je krijgt om je cv te verbeteren en motivatiebrief te herschrijven en/of jouw voorbereiding op een sollicitatie te veranderen.

Hierdoor laat je nogmaals zien dat je enthousiast bent en spreek je de wens uit dat je bij een volgende vacature de eerste wilt zijn die ze bellen. Vergeet ook zeker niet te vragen waarom de keuze niet op jou is gevallen. Misschien was er iemand die veel beter bij de functie paste, maar misschien had je zelf ook nog invloed kunnen hebben.

bedankje sollicitanten die afgewezen zijn

 

Voorbeeld 1:

Geachte heer Janssen,

Hartelijk dank voor uw sollicitatiebrief van jl. Omdat wij een groot aantal reacties ontvingen op onze advertentie, hebben wij alleen de kandidaten uitgenodigd met de meeste ervaring en/of die volledig voldoen aan de door ons gestelde eisen. Wij moeten u tot onze spijt meedelen dat u om bovengenoemde redenen helaas niet tot de kandidaten behoort, die voor een sollicitatiegesprek zijn uitgenodigd.

Wij stellen de belangstelling die u voor ons bedrijf heeft getoond zeer op prijs en wensen u veel succes bij eventuele verdere sollicitaties.

Met vriendelijke groet,

Maud de Vries, Hoofd Personeel en Organisatie

Voorbeeld 2:

Geachte mevrouw Hooghout,

Diever BV dankt u hartelijk voor het gesprek van jl. Helaas moeten wij u mededelen dat wij de sollicitatieprocedure niet met u voortzetten.

bedankje voor interesse in ons bedrijf brief opstellen

Wij stellen de belangstelling die u voor ons bedrijf heeft getoond zeer op prijs en wensen u veel succes met uw oriëntatie op een nieuwe werkkring. Veel geluk met het vinden van een passende aanstelling. Wij willen u graag danken voor alle tijd die u in deze sollicitatie heeft geïnvesteerd en voor de belangstelling die u ons bedrijf heeft getoond.

Graag houden we uw gegevens gedurende een half jaar in portefeuille, zodat wij in de toekomst contact met u kunnen opnemen als wij een vacature hebben die aansluit bij uw ervaring en interesse. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan verzoek ik u dat aan ons mede te delen. De vergoeding voor de reiskosten die u hebt gemaakt, maken we binnenkort over op uw rekening.

bedankt na afwijzing sollicitatie

Een bedankje houdt de deur open. Een afwijzing op een sollicitatie is nooit leuk. Het is op zijn zachtst gezegd gewoon stom en vaak pijnlijk. Daarom is het zaak om het aantal afwijzingen zoveel mogelijk te beperken, en daar kan een bedankmailtje je bij helpen. Laten zien dat je om kunt gaan met een afwijzing en hier zelfs een vriendelijke draai aan kan geven, is de start van een langere termijn relatie met de werkgever die je een afwijzing zond.

Opvallen en onderscheiden. Wanneer niemand iets doet val je op als jij het wel doet. Zo simpel is dat. Dus wanneer jij als enige sollicitant na een afwijzing nog een bedankje stuurt dan onderscheid je je direct op een positieve manier van de rest. Zo draai je het minder positieve gedrag van je tegenstrevers om naar iets positiefs voor jou.

Bestudeer de vacature grondig en schrijf belangrijke punten voor jezelf op. Heb je nog vragen? Schroom dan niet om de werkgever te bellen en deze te stellen. Zo kom je gemotiveerd over en heb je de juiste informatie om een passende brief te schrijven. Alles aangepast en uitgenodigd voor een gesprek? Vergeet dan niet om ook hier jezelf te verbeteren ten opzichte van je vorige gesprek .

Kijk dus uit dat je geen copy-paste standaard, onpersoonlijk, bedankje stuurt. We geven je hier graag een aantal tips voor. Verwerk iets specifieks over het bedrijf en de sollicitatie in je bedankmail. ‘Het lijkt mij nog steeds fantastisch om bij jullie te werken om reden X, Y en Z.’ Refereer in de e-mail aan het gesprek of het contact dat je hebt gehad.

Een bedankmail is dus essentieel om bij werkgevers op de lange termijn in het vizier te blijven. Noem het maar aftersales voor sollicitanten. Dé manier om je zelfs met een afwijzing nog te profileren.

Inspiratie cadeautips voor bedankjes

Meer "chocolade bedankjes" artikelen »  Meer "bedankjes doosjes" artikelen »
Meer "uitdeelcadeau" artikelen » Meer "bedankjes bruiloft" artikelen »
Meer "bedankjes afscheid" artikelen » Meer "bedankje collega" artikelen »
Meer "bedankjes juf/meester" artikelen » Meer "bedankjes babyshower" artikelen »