bedankje voor schoonouders

bedankje schoonouders

Niet met lege handen arriveren. Een klein geschenk meebrengen doet het altijd goed. Het geeft een blijk van waardering dat je uitgenodigd bent, iets wat er voor zorgt dat je niet over je ‘bedankt dat ik mocht komen’ woorden hoeft te struikelen. Natuurlijk, je weet niet of die fles rode wijn of die chocolade wel wenselijk is, maar het gaat om ’t idee.

Het is niet de bedoeling dat je een vrachtlading vol bedankjes meeneemt, dat kan op enkele vreemde blikken rekenen hier en daar. Ben gewoon jezelf Lariekoek verkopen aan tafel bij je schoonouders kan niet, dat zeiden we al. Echter, er werkt niets zo goed als de alarmbellen van een moeder die waakt over haar dochter, dus trek dit advies absoluut niet in twijfel.

bedankje voor schoonouders

bedankje aan schoonmoeder

je kan naar Texel gaan, vond ik wel leuk voor 3 dagen (daarna heb je het wel gezien), beetje in de duinen, naar ecomare, vis eten in de haven. Geen idee of Texel te doen is qua afstand? Of anders een hotel in Limburg of de Veluwe. De Veluwe vin dik ook altijd prettig, hotelletje, dagje Apenheul, wandelen op de hei.

Of een taart/kerstkransjes/kerststol Eten is ook wel een goed idee. Alleen is er die avond al zooo veel eten (Ze kunnen het natuurlijk ook mee naar huis nemen, daar niet van). Ik dacht zelf aan een plantje. Een orchidee ofzo. Aangezien ze het niet thuis vieren zitten ze anders de hele avond met een bos bloemen opgescheept.

bedankje schoonmoeder

Of een kookboek ofzo (kan ook voor zijn vader). Voor zijn vader misschien een tijdschrift over voetbal/tijdschriften? Wat vinden ze leuk? Hebben ze hobby’s? Verder staan heel veel ideeën op de officiële verjaardagstopic (met cadeauideeën), misschien dat je daar wat vandaan kan halen. Flesje wijn, bonbons, bloemen, luchtje enz. Ik had ook een halfjaar met mn vriend toen we voor het eerst kerst met ze gingen vieren.

Werden erg gewaardeerd want broers zijn ook dol op koekjes en ouders ook. This maar hoeveel je wil uitgeven. Een leuk brise geurkaarsje kan je er evt ook nog bij geven maar k ga echt niet voor ieder apart iets doen en dat hoeft ook niet van ze. Tenzij je echt afspreekt om kadotjes te doen en iedereen voor elkaar wat koopt dat is wat anders.

bedankje voor schoonouders

Gaat uiteindelijk om het gebaar toch? Ja, ik ging ook meer voor een gezamenlijk cadeau. Ze doen namelijk niet echt aan cadeautjes met kerst. Dus gewoon een cadeautje als gebaar en als bedankje dat ik altijd welkom ben. In dat geval doen fancy kerst bonbons ofzo het altijd goed. Misschien aan je vriend vragen wat ze lekker vinden.

Hoe doe je dat? Als je denkt dat Kerstmis ingewikkelde sociale situaties oplevert, think again. Er zijn nog veel meer dingen die verdomd lastig kunnen zijn om je doorheen te navigeren. Op vakantie met de ouders van je beste vriendin kan zoiets zijn. Je bent immers op uitnodiging van hen en dan wil je toch de hele tijd extreem blij en dankbaar overkomen, ook als je gewoon een kutdag hebt of als je eigenlijk helemaal niet van musea houdt, terwijl zij het liefst de hele dag het ene na het andere standbeeld of schilderij bekijken.

Want nu wil je ook nog eens enorm leuk gevonden worden, want hallo, je bent wel aan de verkeer met hun zoon of dochter. Een vriendin van mij heeft moeilijke schoonouders en de jaarlijkse familievakantie waar zij nu ook al een paar jaar mee naartoe gaat, is altijd een soort strafkamp voor haar.

Als je wel dol op je schoonouders bent is het allemaal al een stuk makkelijker. Maar dan nog; één foutje en je ligt eruit. Soort van dan. Dus hierbij wat tips en tricks om je erdoorheen te slaan. Als in: volg hun plan. Willen zij je tien musea laten zien omdat ze zo dol zijn op die en die schilder? Ga mee, kijk ademloos, zeg ‘oh’ en ‘ah’.

Maar volg niet alleen maar, wees zelf ook actief in het maken van de plannen en laat zien dat je betrokken bent bij het plezier van de vakantie. Misschien hebben je in-laws wel veel meer te besteden dan jij en is het niet realistisch om de hele familie te trakteren op een diner, maar wel kun je een keer voor iedereen ijsjes kopen.

bedankt cadeau schoonouders

Interesse vooraf is de beste interesse. De ontmoeting met je schoonouders – mits je van plan bent niet te ruilen op een later moment – zal je meest zware sollicitatie in het leven zijn. Ze verstrekken je weliswaar geen loon iedere maand, maar ze vertrouwen je wel hun zoon/dochter toe.

Vraag gerust eens wat je ouders doen in het dagelijks leven en wat hun hobby’s zijn. Voorafgaand aan de ontmoeting bedoelen we dan. Op die manier verzeker je jezelf van een waardering én je hebt voldoende gespreksstof om de ontmoeting vlekkeloos tegemoet te gaan. Iets wat best wel wenselijk is.

We raden af om op de bel te drukken terwijl je gekleed gaat in een man romper of een trainingspak van je favoriete voetbalclub. Los van het feit dat je potentiële schoonvader misschien helemaal geen fan is van Ajax of PSV, het is niet je beste voorkomen. Trek een outfit aan die laat zien dat je verzorgd bent, waarde hecht aan voorkomen en dat je niet zeven dagen in de week alleen maar op de bank hangt.

Een grijze trainingsbroek met zwarte hoodie en slippers daarentegen niet. Zoals je moeder je graag ziet aan het kerstdiner, zo zien je schoonouders je graag op de bel drukken. Vergeet ook niet dat lichaamstaal zeer belangrijk is, hoe je die optimaal laat presteren lees je hier. Liefkozen kent geen seksuele ondertoon Je mag best laten zien dat je hun dochter daadwerkelijk liefkoost.

Schroom niet om een aantal vragen te stellen en te laten blijken dat je daadwerkelijk geïnteresseerd bent. Dat komt beter over dan het idee geven dat je enkel en alleen bent gekomen ‘omdat het er bij hoort’. Zo kom je er ook achter of je enig raakvlak hebt met de moeder of de vader.

Zorg wel dat je niet doorslaat in hetgeen je wil toevoegen aan het gesprek. Actief deelnemen is fijn en wordt gewaardeerd, maar je bent er niet om je spreekbeurt uit groep acht te herhalen, probeer dus niet constant aan het woord te zijn. Zoek een goede balans en praat alleen mee als je ook daadwerkelijk denkt dat je iets toe kunt voegen.

Inspiratie cadeautips voor bedankjes

Meer "chocolade bedankjes" artikelen »  Meer "bedankjes doosjes" artikelen »
Meer "uitdeelcadeau" artikelen » Meer "bedankjes bruiloft" artikelen »
Meer "bedankjes afscheid" artikelen » Meer "bedankje collega" artikelen »
Meer "bedankjes juf/meester" artikelen » Meer "bedankjes babyshower" artikelen »